Stockholms Spårvägar får ny VD

– Vi är glada att kunna presentera Göran Bergström som ny VD för AB Stockholms Spårvägar. Göran är en erfaren och uppskattad ledare med ett starkt affärsorienterat fokus på kundnytta och ledarskap. Vi ser fram emot att tillsammans med honom och alla medarbetare i AB Stockholms Spårvägar få vara med och följa bolagets utveckling, säger Per Thorsell, VD och koncernchef i Mekka Traffic Group där AB Stockholms Spårvägar ingår som ett helägt dotterbolag.

Göran Bergström har en bakgrund som CFO inom Telecom-branschen, bland annat många år på Tele2 Sverige AB. På Stockholms Spårvägar började han som driftchef i februari 2022.

– Det har varit ett utmärkt sätt att lära känna verksamheten, säger Göran Bergström. Jag är glad över förtroendet och kommer tillsammans med mina medarbetare att fortsätta utveckla företaget. Min vision är att vi blir ledande inom spårvägstrafik i Stockholm.

Efter mer än 10 år i bolaget lämnar Magnus Braxell över rollen som VD. Han kommer fortsatt vara aktiv i styrelsen för AB Stockholms Spårvägar och bidra med sin erfarenhet och kunskap om bolaget och branschen.

– Jag ser det som ett bra tillfälle att genomföra en förändring, säger Magnus Braxell. Det har varit en spännande resa och företaget är väl positionerat för framtiden. Det känns tryggt att lämna över stafettpinnen till Göran Bergström som har mitt fulla stöd.